Kesällä kaikki on toisin, tai ainakin paremmin!

Olipa kerran...

... paljon kysymyksiä. Tarinan taustalla ovat lapsuudenkotini kylällä asuneet oikeat naishahmot Martta ja Bertta. Heidän molempien ympärillä oli salaisuuden verho, joka ei avautunut lapsen silmin. 

Marttaa seurasin läheltä; hänen puhumattomuutensa sekä luonnon ja eläinten kanssa touhuaminen oli hyvin kiinnostavaa. Bertan elämää pohdin lähinnä kuulopuheiden kautta. Hänen talonsa ohittaminen oli aina jännittävää.

Myöhemmin ymmärsin näiden kahden naisten vahvuuden pärjätä ja elää pystypäin pienessä maalaiskylässä. Heidän seuraansa ei juurikaan hakeuduttu, mutta kyläyhteisö piti kuitenkin huolen arvostamalla Bertan ompelutaitoja ja auttamalla Marttaa muutoin. 

Martta&Bertta

on hoitolani ja yritykseni nimi. Se tahtoo nostaa esille kaikki hiljaiset naiset, jotka uurastuksellaan tekevät sitä tehtävää, jossa ovat kokeneet onnistuneensa. Kaikki ihmiset ovat hoidon ja laadukkaat tuotteet ansainneet sekä mahdollisuuden kokea vuosituhansia vanhaa kehon ja ihon hoitamisen tuomaa mielihyvää. 

Kosmetologin ja jalkahoitajan työssä tutustuin luonnonkosmetiikkaan ja -hoitoihin jo 80-luvulla. Kansanparantajien tarinat ja opit tuntuivat omilta. Hyödynnän niitä edelleen hoitotyössäni. Monenlaista haastetta on matkan varrelle sattunut, mutta Martan ja Bertan viitoittamalla sinnikkyydellä olen eteenpäin jatkanut. 

Rakkaudesta luontoon ja villiyrtteihin syntyi myös Hortahanska. Hortahanskalla villiyrttien poiminta sujuu kevyesti, kätevästi ja luonnollisesti. Luomutilallamme järjestetään kesäisin villiyrttikursseja.