Hortahanska

... syntyi tarpeesta ja kokemuksesta - arvostuksesta luonnonantimia kohtaan. Ihmisen ikiaikainen tarve ja elinehto selviytyä keräilemällä luonnonantimia voidakseen hyvin ei ole kadonnut minnekään. Päinvastoin. Ihminen tarvitsee ja kaipaa luontoa.

Hortahanskan idea lähti harrastuksesta, rakkaudesta ja arvostuksesta luontoon ja sen antimiin. Valtakunnalliseen ideakilpailuun osallistuminen ja siellä toisen sijan saavuttaminen toimi isona sysäyksenä sille, että Hortahanska näki päivänvalon ja on nyt valmiina palvelemaan hortoilijoita villiyrttien sujuvassa keräilyssä. Hortahanska on yhden naisen sisukkaan työn tulos - ainutlaatuinen innovaatio, joka tehdään Suomessa. Hortahanska on mallisuojattu EU:n alueella. 

Parhaimmillaan Hortahanska on poimittaessa kuusenkerkkiä, koivunlehtiä ja silmuja sekä korkeita keräilykasveja kuten horsma ja mesiangervo, ruusu, kehäkukka ja puna-apila. 

Hortahanskalla poimit villiyrttejä kevyesti, kätevästi, luonnollisesti

Keväinen auringonvalo kutsuu vaeltamaan heräävään luontoon, hortoilemaan luonnon vieraana. Linnunlaulukonsertin siivittämänä, siirtyminen tuoreen ja raikkaan vihreään metsään, niitylle, poluille, kasvien valtakuntaan, kietoo sinut omaan, kiehtovaan maailmaansa. 

Pehmeillä sammalmailla ja kantavilla kangasmailla kuljet Hortahanskan kanssa rauhassa luontoa kunnioittaen, sen antimia hellävaraisesti keräillen.